جراحی موس

جراحی موس

Mohs surgery

تکنولوژی جراحی

این جراحی که برای درمان سرطان پوست (کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی و برخی ملانوما) استفاده می شود، فواید بی نظیری دارد. در حین جراحی، جراح می تواند محل متوقف شدن سرطان را ببیند. این امر در سایر روش های درمانی سرطان پوست امکان پذیر نیست.

توانایی دیدن محل متوقف شدن سرطان، دو مزیت مهم به این جراحی می دهد:

سرعت درمان بالایی دارد.

به شما امکان می دهد تا آنجا که ممکن است پوست را سالم نگه دارید زیرا جراح فقط پوست دارای سلول های سرطانی را از بین می برد. این امر به ویژه هنگامی اهمیت می یابد که سرطان پوست در ناحیه ای با بافت کمی در زیر (به عنوان مثال پلک ، گوش یا دست) ایجاد شود.

اکثر جراحان موس متخصصان پوست هستند.

در طی جراحی Mohs ، بیشتر بیماران بیدار و هوشیار هستند و این بدان معنی است که Mohs می تواند در مطب پزشکی یا مجموعه جراحی انجام شود (جزو جراحی های سرپایی به شمار میرود). فقط در صورت لزوم جراحی گسترده، بیمار در بیمارستان بستری می‌شود.

مراحل جراحی

  1. در روز جراحی، جراح ابتدا ناحیه را معاینه می‌کند.
  2. سپس بیمار را برای جراحی آماده می‌کند.
  3. بی حسی لوکال انجام می‌شود.
  4. به محض اثر بی حسی، جراحی آغاز می‌شود.
  5. جراح ابتدا با قطع ناحیه سرطان قابل مشاهده پوست شروع می‌کند.
  6. در مرحله بعد، جراح یک لایه نازک از پوست اطراف را از بین می‌برد.
  7. سپس موضع جراحی پانسمان می‌شود.
  8. در این تکنیک، جراح زیر میکروسکوپ به پوست برداشته شده نگاه می کند. جراح بدنبال سلول های سرطانی است (البته پوست برداشته شده به پاتولوژی ارسال میشه و دریافت جواب مکنه طول بکشه که در این فرصت باید بیمار یجوری سر خودشا گرم کنهJ). در صورت یافتن سلول های سرطانی، به لایه برداری از پوست ادامه می‌دهد.
  9. این روند از بین بردن یک لایه نازک از پوست و مشاهده آن زیر میکروسکوپ تا زمانی که جراح دیگر سلول های سرطانی را مشاهده نکند، ادامه می یابد.
  10. وقتی سلول های سرطانی دیگر دیده نشوند، جراح تصمیم می گیرد که زخم را سوچور کند یا نه. برخی از زخم ها بدون سوچور به خوبی بهبود می یابند و در برخی دیگر به سوچور احتیاج است. برای به حداقل رساندن جای زخم و کمک به بهبود محل، بعضی از بیماران به پیوند پوست یا جراحی دیگری نیاز دارند.
  11. اگر بیمار به درمان زخم نیاز داشت، جراح ممکن است همان روز زخم را درمان کند (پیوند و سایر درمان های مورد نیاز) یا برخی از بیماران با زخم بزرگ برای درمان زخم به جراح دیگری ارجاع می‌شوند.

عوارض جراحی

عوارض این جراحی شامل خون ریزی، درد یا حساسیت در ناحیه اطراف محل جراحی، عفونت، در صورت قطع شدن انتهای عصب، بی حسی موقت یا دائمی اطراف ناحیه جراحی، اگر تومور بزرگ باشد و عصب عضلانی قطع شود، ضعف موقتی یا دائمی ناحیه جراحی، خارش و اسکار بزرگ (مثل این کیس) است.

 

References

  1. Nouri K, Patel AR, et al. “Mohs micrographic surgery.” In: Nouri K. Skin Cancer. The McGraw-Hill Companies, Inc., China, 2008:482-490
  2. Schaeffer M, Geisler A, et al. “Patient-reported preferences associated with Mohs micrographic surgery of nonmelanoma skin cancer: Relative importance of factors pertaining to surgeons and staff during the perioperative course.” Poster presented at: 74th Annual Meeting of the American Academy of Dermatology; 2016 Mar 4-8; Washington, DC. Commercial support: None identified
  3. Stigall LE, Brodland DG, et al. “The use of Mohs micrographic surgery (MMS) for melanoma in situ (MIS) of the trunk and proximal extremities.” J Am Acad Dermatol. 2016 Nov;75(5):1015-121
  4. Walker E, Mann M, et al. “Rapid visualization of nonmelanoma skin cancer.” J Am Acad Dermatol. 2017 Feb;76(2):209-16
  5. https://www.mayoclinic.org
اگه این مطلب دوست داشتی با دوستات به اشتراک بذار
به بالا بروید